Az egyik legkárosabb mítosz

IMG_20160821_061433

Mi a legalapvetőbb csapda bárkinek aki fogyni akar?

Négy napon keresztül, napi négy-hat óra intenzív sportot nyomtunk le. 135 kilométert mentünk olyan eszközzel aminek az egységnyi távolságra jutó szükséges energiabefektetése  jóval több, mint a kerékpáré. Közben odafigyelve ettünk, amennyit jónak éreztünk ( = nem zabáltuk szét az agyunkat).

ÉS MENNYIT FOGYTUNK??

Egyikünk konkrétan 0,1 kilogramot (igen, ez tíz deka!) fogyott, másikunk pedig kifejezetten hízott. Tanulság:

Aki azt mondja, hogy: „Ha eleget sportolsz, akkor annyit ehetsz amennyit megkívánsz.”  –  annak fogalma sincs, miről beszél.

2 hozzászólás

 1. Valamit nagyon elszámoltatok. 😉
  Csak folyadékot többet kellett hogy veszítsetek a folyamatos pótlás ellenére is. (Gyorsabban ürül ugyanis, mint ahogy tudnád pótolni. – feltéve, hogy izzadsz.)

  Ha kalóriában fennáll a pótlás, szerintem salakanyagot akkor is többet kell kiadnod a felgyorsult keringés és hatékonyabb bélműködés/salaktalanítás/méregtelenítés miatt. De nem értek hozzá, csak tapasztalat. 🙂

  • Márk

   Nem volt mit elszámolni. 🙂 Mindketten naponta mérjük a testsúlyunkat (ez alapvető része a rendszernek). A túra előtt megmértük magunkat, mikor visszaértünk, újra megmértük magunkat és ez jött ki. Amit mondasz, az talán jobban vonatkozhat arra, ha egyetlen napot néz az ember. Mi több napon keresztül folyamatosan nyomtuk, a hajnali kerekezés után rendesen pihentünk, ittunk, ettünk. Mi is jobban örültünk volna, ha két kilóval könnyebben térünk vissza, hidd el. 😉
   Verseny vagy túra tapasztalat amiről írsz?

Hozzászólás