Válasz Verának

IMG_20160828_220703

Mennyire rémséges a kalóriaszámolás? Megéri az időt?

Vera ma a közös rövid edzőtermi beszélgetésünk során, kiegészítette a múltkori kérdését a számolós nappal kapcsolatban. És valószínűleg olyan témát vetett fel ami sok emberből bizonytalanságot vált ki: a kalóriaszámolástól való félelem.

Bennem is volt a legelején. Az érzés, hogy hirtelen rengeteg étel kalóriáját kell tudnom, vagy ha nem, akkor rengeteg időt kell majd interneten keresgéléssel eltöltenem, ijesztő! Hamar kiderült, hogy a rémhírek hamisak. Az ember igen hamar megtanulja a leggyakrabban használt alapanyagok kalóriáját, de sok-sok trükk van  még. Aki kicsit is gyakorlott benne, napi 10, maximum 15 percet tölt összesen kalóriaszámolással – keresés, számolás, jegyzetelés – szóval, mindennel együtt. Viszont hatalmasat nyer vele, hiszen napi maximum 15 perc számolással olyan mennyiségű fölösleges plusz kalóriától óvja meg magát, amit 15 perc edzéssel képtelenség lenne ledolgozni. Vannak nagyon jó kalória számolós oldalak a neten, ahol teljes recepteket is lehet találni, összesített és összetevőnkénti kalóriával.

8 hozzászólás

 1. Köszi, Márk, ez biztató. A nyáron megtapasztaltam, hogy kalóriadeficit nélkül akármennyit mozgok, a mérleg nem mutat eredményt (bár centikben mérhető némi változás). Úgyhogy szeptembertől csatlakozom hozzád a havi egy kilós fogyásban, addig van két napom összeállítani a számolós napok étrendjét 🙂

 2. Alexandra

  Szia Vera, én nagy receptvadászaton vagyok, ha van bevált, alacsony kalóriatartalmú recepted én nagyon örülnék, ha megosztanád.

  • csendesvera

   Mai nasi (saját recept, az új mérlegemmel készült):
   Chiapuding
   4 főre: 400 gr joghurt, 30 gr chiamag, 200 gr. szilva, 30 gr méz, fahéj – az egészet reggel összeturmixoltam, ebéd utánig állni hagytam. 100 gr 84 kcal

 3. Alexandra

  Nagyon köszönöm Vera. A Chia magot már rég kiakartam próbálni. 🙂
  Amúgy képzeld, hogy amióta csak” meg kell tartanom a súlyomat, egyre kevesebb 1200-as napom van. Kb. 5 naponta egy.

Hozzászólás