Miért nem időrabló dolog az edzés?

14424058_972863806173015_2072967578_o

Állandóan visszatérő kísértés: “Ma kihagyom a sportot, mert egy csomó dolgom van.” Ha veled is előfordul ilyen időnként, akkor ez a poszt neked szól.

A fenti kép a bizonyíték rá, hogy lehet az edzésre fordított időt nagyon hasznosan is tölteni.

Hogyan?

A fenti nyelvvizsga futópadon, mászkálások során, szóval edzéssel töltött idő alatt megalapozott tudásból van.

A trükk a következő: Kezdj el nézni bármilyen sorozatot (szobabiciklin, futópadon, vagy más otthoni edzés közben természetesen,) amihez kedved van, idegen nyelven, felirat nélkül, vagy kültéren, edzőteremben, stb. hallgass hangoskönyvet. Olyat, amit szívesen hallgatsz vagy szívesen tippeled meg kezdetben a tartalmát, amikor még csak pár szót értesz belőle. Nem gond, ha az elején fogalmad sincs, hogy valójában miről szól a sztori vagy az ismeretterjesztő anyag. Türelem-tornaterem, hónapok, fél év, és össze fog állni. A lényeg csak az, hogy szívesen nézd, hallgasd és ezt rendszeresen.

Mielőtt az első “ez nem működik, ez csak legenda” hozzászólást megkapom, előre jelezném, hogy ezt a módszert én láttam működni. A fenti vizsgaeredmény egy többéves kísérlet végeredménye, ahol az uccsó hónapokat kivéve az volt az egyik szabály, hogy “nó tanulás”, tehát, amint egy tevékenység érzésre hasonlítani kezd az iskolában elvárt típusú tanuláshoz, azt ott azonnal abbahagyni. Magolós tanulás kizárólag a legvégén kellett, az íráshoz.

A “CEFR level C1” egyébként a Magyarországon “felső fok” -ként ismert szintet jelenti.

image-2

Hozzászólás